Villatuin in Deventer

Een deel van deze villatuin moest opnieuw ingericht worden, het betreft 500 m2 en is gelegen op het Zuiden.

Tuinontwerpwensen van de bewoners
Grotere vakbeplanting, verhoogde vijver, verbinding van de twee bestaande terrassen, bestaande erfafscheiding, gazon en diverse bomen handhaven.

Beschrijving tuin
Ik heb gekozen voor een duidelijkere en krachtiger lijnenspel en meer openheid in de tuin zodat er vanaf de diverse terrassen mooie zichtlijnen de tuin in ontstaan. Bij de diverse bomen worden grondspot geplaatst. Een prachtige verhoogde gestukte border gecombineerd met een verhoogde vijver, hier worden ook weer diverse spots geplaatst om deze eyecatcher uit te lichten en de sfeer en het lijnenspel extra te benadrukken in de avonduren. Hagen accentueren de lengte en breedte van de tuin. Op diverse plekken in de tuin komen een paar mooie grote potten. Om meer privacy te creëren zijn er twee Leilindes geplaatst. Van de bestaande bolbomen zijn er twee verwijderd voor meer ruimte bij het terras, bij de resterende bolbomen zijn verhoogde borderranden gemaakt.

Toegepaste beplanting
Onder andere Leilinde, Prunus, Carex, Amberboom, Pluimhortensia’s, Duizendknoop, IJzerhard, siergrassen ook groenblijvende. Uiteraard ook diverse bloembollen voor een prachtig verrassend voorjaar.

 

CYNtuinen