Achtertuin tussenwoning in Zwolle

De oppervlakte van deze moderne achtertuin is ongeveer 80 m2 en is gelegen op het Zuiden.

Tuinontwerpwensen van de bewoners
Voldoende zitgelegenheid, terras in zon en schaduw, moderne uitstraling, sfeervolle verlichting, geen gazon, hergebruiken van de bestaande bestrating, erfafscheiding handhaven.

Beschrijving achtertuin
Voor de terrassen heb ik gekozen voor de maat 60×60 leistenen tegels en met de bestaande stenen wordt het pad gelegd. Het zitmuurtje bij het grote terras is gemaakt van U’tjes. In dit muurtje zijn in de voet LED-lampjes geplaatst. Boven het zitmuurtje is een robuuste pergola gemaakt die bestaat uit palen van 9×9 cm dikke staanders en dito leggers. Hieraan komt een blauwe regen te groeien. Aan de palen zijn kubusvormige wandspotjes gemonteerd. De pergola zorgt voor breedte werking in de tuin en dat de tuin onderbroken wordt en er twee ‘kamers’ ontstaan. Aan deze pergola kan ook gelijk een (antraciet) zonnedoek gespannen worden.

Bij het achterste terras zijn twee dakbomen, de moerraseik, die uitgelicht worden met LED grondspots. Om de poort en de containers aan het zicht te onttrekken is er achterin de tuin overdwars links een verhoogde border met bamboe gemaakt en rechts een trellis begroeid met klimop.

Toegepaste beplanting
Onder andere Sering, Vlinderstruik, Clematissen, diverse siergrassen, Elfenbloem, Leliegras, Duizendknoop en diverse bloembollen.

 

CYNtuinen