Tuinontwerp

Kennismakingtekentafel foto

Elk ontwerptraject begint met een vrijblijvend bezoek ter plaatse. Tijdens dit vrijblijvende en kosteloze gesprek bespreken we uw wensen, eisen en mogelijkheden en bekijken we de tuin en de omgeving. Uiteraard leggen wij onze werk- en zienswijze aan u uit. Op basis van al deze informatie ontvangt u een offerte op maat waarin nauwkeurig de uitvoering van de opdracht beschreven staat. Na uw akkoord start het ontwerpproces.

Ontwerpproces

Na opdracht volgt er een afspraak om de tuin eventueel in te meten, zicht – en kijklijnen te bepalen, fotograferen van de tuin en de omgeving en met elkaar het Programma van Eisen en wensen definitief vaststellen. Vervolgens maken wij minimaal twee schetsontwerpen waarin uw uitgangspunten zijn uitgewerkt, deze tekeningen zijn op schaal en worden verduidelijkt met beelden zodat u een goede voorstelling kunt maken van hoe de tuin eruit zou kunnen zien.

Vervolgens geeft u aan welk plan uw voorkeur heeft en wat de op- en aanmerkingen daarbij zijn. Aan de hand daarvan gaan wij het uitgekozen schetsontwerp aanpassen en uitwerken tot een definitief plan met een schriftelijke motivatie. Daarbij wordt indien gewenst een gedetailleerd beplantingsplan en eventueel een verlichtingsplan gemaakt.

Realisatie

Met behulp van deze plannen kan uw tuin worden aangelegd door uzelf of derden. De realisatie van het tuinontwerp is een belangrijke stap. Hier wordt het ontwerp vertaald naar de werkelijkheid.  In ons eerste gesprek zal duidelijk worden of u de tuin aan wilt laten leggen of dat u de uitvoering zelf wilt realiseren. Indien gewenst kunt u de kosten spreiden door de aanleg gefaseerd uit te voeren. Bij de uitvoering is het van belang dat de uitvoerende partij de plannen van de ontwerper begrijpt, op het juiste moment terugkoppelt naar de ontwerper en altijd zoekt naar de beste oplossing. Ook behoort tot de mogelijkheden dat ik zorg voor de uitvoeringsbegeleiding, op deze wijze kan het hele traject van ontwerp tot en met uitvoering in één hand blijven, hetgeen de kwaliteit van het werk ten goede komt.

Tarief

De kosten voor het maken van een tuinontwerp worden bepaald door een aantal variabelen zoals, de grootte van de tuin, niveauverschillen, de variatie aan beplanting binnen het beplantingsplan, de intensiteit van de opdracht, bestaande elementen waar rekening mee gehouden moet worden, benodigde overlegmomenten. In het algemeen, hoe meer tijd en expertise er in het ontwerpen van een tuin gaat zitten, hoe meer het tuinontwerp zal kosten.

De kosten voor een tuinontwerp hebben een vanaf prijs van € 918,- inclusief BTW, exclusief beplantingsplan en verlichtingsplan.