Stadstuinpark ‘Sophiatuin’ in Apeldoorn

In het centrum van Apeldoorn heb ik het ontwerp mogen maken in opdracht van de BAM Infra voor een stadstuinpark van ruim 4000 m2. Dit park is uitsluitend bestemd voor de 160 bewoners van de aangrenzende appartementen en woningen.  Hieronder de oude situatie.

cyntuinen-ontwerp-terrein-apeldoorn

 

In mijn ontwerp heb ik gezorgd dat de ruim 160 eigenaren/gebruikers een mooi uitzicht hebben op een prachtig lijnenspel in dit stadstuinpark en een plek waar ze heerlijk kunnen wandelen, ontspannen, elkaar ontmoeten en genieten van de zon en het groen om hun heen.Langs het lijnenspel van de slingerpaden van halfverharding heb ik ‘kussens’ van siergras in verschillende draaiingen en niveauverschil gecreëerd. Zo lijkt er beweging te ontstaan. Om bij de woningen wat privacy te creëren zijn er langs de privetuinen ruime borders met mooie heesters en vaste planten.

Prachtige bomen met mooie bast en herfstverkleuring geven met de jaren meer privacy aan deze tuin, ik heb onder andere toegepast de Liquidambar, Amelanchier, Gleditsia en Plataan. De diverse siergrassen zoals Pennisetum, Luzula en Miscanthus geven een speels karakter aan het geheel. De heesters en vaste planten heb ik geselecteerd op blad en bloemkleur zodat er een mooi kleurbeeld ontstaan, u moet hier denken aan o.a. Liriope, Lavendulan, Persicaria, Viburnum, Echinacea (zonnehoedjes) en vlinderstruiken.

 

CYNtuinen