Moderne bostuin in Wezep

Toen de huidige bewoners in deze prachtige moderne witte villa gingen wonen was al direct besloten dat de tuin van ruim 2000 m2 volledig aangepast moest worden en aansluiting moest gaan vinden bij de moderne woning en het omringende bos. De  tuin was zeer verwaarloosd dus er moest eerst begonnen worden met het kappen van het merendeel van de bomen. Hiervoor moest uiteraard eerst een kapvergunning voor aangevraagd worden en rekening houden met het broedseizoen van de diverse bosbewoners zoals vogels, egels en eekhoorns.

Aansluitend aan de woning is een ruim terras aangelegd met keramische tegels, waarvan de lichte kleur zeer goed aansluit bij de woning en de mediterrane en warme sfeer die de bewoners graag willen. Het loungeterras is gecreëerd in de avondzon. De grote potten met Afrikaanse lelie (Agapanthus) maken hier de sfeer compleet.

Bij de diverse terrassen zijn witte strakke muurtjes gemaakt waardoor er aansluiting met de woning is en er mooie zicht- en kijklijnen ontstaan.. Er was een niveauverschil in de tuin en deze is middels een op maat gemaakte keerwand van wit beton geplaatst bij de overgang naar het bos. Hier zijn aan de rand meerstammige berken geplaatst waarvan de witte stammen mooi combineren met de keerwand en zo een mooie geleidelijke overgang ontstaat  naar het bos. Op deze keerwand kunnen de bewoners heerlijk zittend onder de nieuw aangeplante Quercus (Moeraseik) in het gazon genieten van hun omgeving.

Halverwege de tuin ligt het zonneterras: een houten vlonder om heerlijk op grote loungekussens te luieren, daarnaast een ruime verzonken jacuzzi voor heerlijke ontspanning. Aan dit terras loopt het ruim 20 meter lange houten vlonderpad het bos in, prachtig verlichting met subtiele kleine ledlampjes.

 

In de hele tuin is beregening aangebracht en tuinverlichting (functioneel en sfeerverlichting). De tuinverlichting bestaat uit uitsluitend ledlampen en verdeeld in 6 zones, een aantal van deze zones werken middels een bewegingssensor en voor alle zones geldt dat de verlichting individueel aangezet kan worden.

Er zijn veel nieuwe bomen geplant zoals naaldbomen, beuken, laurier, taxus, Ilex, Parrotia, Catalpa, enz. Omdat de bewoners een zeer bloemrijke tuin willen zijn er diverse soorten Prunussen, Magnolia’s, Rhododendrons, Philadelphus (boerenjasmijn), Buddleja’s (vlinderstruik), Syringa (Sering), diverse soorten meerstammige Cornussen, Hydrangea (hortensia), Viburnums, Rozen  en daarnaast veel bloeiende vaste planten en siergrassen en ook aan de bloembollen is gedacht. Bijna het hele jaar rond kan er genoten worden van de prachtigste bloemen met hun diverse kleuren.

In een tweede fase zal de bestaande berging achter in de tuin verbouwd gaan worden tot een welness-ruimte. Met de benodigde leidingen voor gas, water en licht is uiteraard al rekening gehouden en zijn de voorzieningen getroffen.

 

 

CYNtuinen