Beplanting

Planten bepalen de sfeer en versterken het ontwerp, de beplanting speelt dus een grote rol in de sfeer die de tuin uitstraalt.

Beplanting moet in harmonie zijn met de harde materialen. Bij het bepalen van de beplanting letten wij op het blad, is dit fijn of juist grof, los tegenover strak, licht of donker van kleur, sober of robuust, enz. Dit maakt het geheel spannend en laat een tuin tot leven komen. Repeterende beplanting zorgt weer voor de rust en het evenwicht in de tuin. Met kennis en ervaring wordt de juiste beplanting bepaald, afgestemd op uw ideeën en passend bij het ontwerp.

Het beplantingsplan staat volledig op tekening en op schaal en geeft aan waar de verschillende soorten planten komen te staan. In de bijbehorende beplantingslijst vindt u de Latijnse- en Nederlandse namen, de hoogte, bloeitijd, aantallen en eventuele bijzonderheden die voor u belang zijn.

website afbeelding bij beplanting

Na aanleg is het noodzakelijk om uw tuin te onderhouden voor het behoud van uw tuin. Een tuin is namelijk nooit onderhoudsvrij. In het eerste jaar is de beplanting nog erg kwetsbaar en heeft deze extra aandacht nodig in onderhoud (snoeien, leiden en water geven). De vaste planten, heesters en bomen steken dan volop hun energie in het maken van nieuwe wortels om optimaal te kunnen groeien op hun nieuwe standplaats. Het is dan belangrijk dat de beplanting geleidt en gesnoeid wordt zoals in het ontwerp bedacht. Op die manier kan de tuin zich ontwikkelen zoals u zich met het ontwerp heeft voorgesteld en de tuin groeit naar een steeds mooier resultaat.